Constantin Căliman (55 de ani) a fost manager la CSM București până în decembrie 2015, el l-a adus pe danezul Kim Rasmussen, cel care triumfa cu „tigroaicele” în mai 2016 la Budapesta.
Alături de Mette Klit și Jakob Vestergaard a format ceea ce echipa Primăriei Capitalei a ajuns acum 8 ani – campioană a Europei. De atunci, doar în 2018 CSM a mai ajuns în Final Four.
În rest, chiar dacă a dominat ani buni campionatul intern, n-a mai intrat în primele 4 echipe ale Europei. An de an, deși a fost un obiectiv clar, nu s-a îndeplinit.
„Nu există strategie și o mână de fier. Asta se vede zi de zi, ai niște jucătoare formidabile an de an, o ai pe Cristina Neagu și pe Crina Pintea. Nu mai vorbesc de celelalte handbaliste.
Și nu mai ajungi acolo. Trebuie să te întrebi ce se întâmplă. Când am construit echipa din 2016, eu am apelat la specialiști, Mette Klit și Jakob Vestergaard, fiecare alegere însemna un punct de vedere, un argument clar. Nu vorbeam baliverne sau ca să ne aflăm în treabă.
Bun, nu poți ajunge din primul an acolo, e clar. Dar în câteva sezoane te poți bate la Final Four și ulterior să-l câștigi o dată. Ori la CSM București nu se întâmplă nimic de 6 ani. Ceva nu e în regulă
Nu știu ce e înăuntru, dar din afară pot să-mi dau cu părerea. Sunt om de sport, pe mine nu mă pot păcăli mulți. Or fi și circumstanțe atenuante
Credeți că eu am realizat singur atunci? Vestergard a fost cel care a coordonat totul, omul e specialist. Bun, nu-l mai pe el, aducem pe altcineva. Un manager, după părerea mea, trebuie să măsoare și să cuantifice totul, nu să plimbe hârtii. Să lucreze cu cifrele, cu statisticile, să aibă control la toate lucrurile care generează progres. Dacă nu generează să ia măsuri”, susține Constantin Căliman.
Fostul oficial de la CSM București și-a adus aminte că a ofertat-o pe Cristina Neagu încă din 2015. „I-am spus care e proiectul, stătea pe bani mulți atunci la Buducnost. Știu că m-am întâlnit cu ea la Marriott. Am întrebat-o dacă vrea să ni se alăture.
A privit cu neîncredere ce urma să se producă la CSM. Ulterior a venit și, vezi ironia sorții, nu a luat Champions League aici. Asta e viața”, se amuză Căliman.
În sezonul următor din Liga Florilor 4 echipe se vor bate pentru primul loc: CSM București clar, Bistrița și Brăila, dar și Vâlcea. Aș adăuga-o și pe Rapid, dar cu reținere Constantin Căliman
CSM București a dat un comunicat de presă pe surse, fără a fi publicat pe site-ul clubului sau pe rețelele de socializare. Asta ca să mascheze că au făcut o ședință în care nu s-a decis nimic.
ProSport a scris încă de sâmbătă ca Adi Vasile și staff-ul său nu poate fi dat afară. Dacă se va întâmpla asta clubul ar trebui să scoată din cont peste 100.000 de euro.
„CSM București este cea mai bună echipă din România, în condiții bugetare similare, cu un plus doar la atragerea de sponsorizări. Situația echipei de handbal feminin a fost prezentată Consiliului de Administrație!
Prin tot ce am întreprins în ultimii ani, prin tot ce întreprindem în continuare, vom încerca să depășim și actualul prag al rezultatelor din Liga Campionilor.
Echipa se pregătește de ultimele confruntări ale sezonului, care vor aduce un nou titlu pentru clubul nostru!”, așa sună punctul de vedere al conducerii clubului Primăriei Capitalei.
Tragerea la sorți a Final Four-urilor în Liga Campinilor la handbal (feminin și la masculin) a avut loc la Viena.
Vor fi următoarele partide: Esbjerg – Gyor și Metz – Bietigheim, respectiv Magdeburg – Aalborg și Barcelona – THW Kiel.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER